zondag 10 november 2013

Klassiek poolhouse design met een twist


Klassiek poolhouse design met een twist

Toen de opdrachtgever met de vraag kwam om een klassieke inrichting te ontwerpen, leek dit een logisch vervolg op de architectuur van het poolhouse en op de stijl van de woning.

Toch wilde ik geen stoffig klassiek ontwerp maken, maar meer iets met een twist van deze tijd. Met de paper chandelier van studio Job als ontwerp uitgangspunt en inspiratie, werd de gehele wellness in deze conceptuele stijl ontworpen.


Klassieke elementen werden vergroot en vereenvoudigd om hiermee een krachtig ontwerp te krijgen; grote plinten, witte stroken op de muren bij de overgang naar plafond en strijk verlichting rond de pilaren en uit de plafond verlaging. Een tweede klassiek element is symmetrie, door dit in alles door te voeren oogt de wellness bijna als een Romeins badhuis. Symmetrie geeft balans en een chique uitstraling.




Hierbij was het nog een hele puzzel om de deuren aan beide zijden geheel symmetrisch te krijgen. Uiteindelijk is de technische ruimte van buitenaf bereikbaar om zo tot een evenwichtig ontwerp te komen, maar ook om functioneel te blijven voor het onderhoud.

Het zwembad zelf is een standaard polyester bad. Een nadrukkelijke wens van de opdrachtgever. In combinatie met de granieten vloer, welke mooi sober van uitstraling en zeer anti-slip is, past het bad mooi in het ontwerp. De natuursteen leverancier maakte de rand van het zwembad eerst van karton om zo tot de juiste vormen van het steen te komen en om hierna het graniet te zagen. Het resultaat is een mooie verdeling van de voegen in de ronding.



In het souterrain vind je de vorm van het zwembad terug. Hieromheen bevindt zich aan de achterzijde de technische ruimte voor het zwembad. Een zijde is ingericht als bar ruimte. Aan de andere zijde bevindt zich een fitness. De buitenzijden van het zwembad zijn voorzien van een  structuur behang. Door het plafond los te houden van de wand met strijkverlichting, wordt de ronding niet genegeerd in het ontwerp, maar juist benadrukt.

Een wellness met klassieke invloeden van de Romeinse badhuizen, niet letterlijk, maar met een twist.

More pictures and Design by; Versteegh-Design

Glamour Wellness Interieur ontwerp


“Zal ik het met een grote zwaai redden naar de overkant?”

FI-Glamour-Wellness-Interieur-ontwerp
Glamour Wellness Interieur ontwerp
Na haar modellen carrière is de opdrachtgeefster, samen met haar familie, gesetteld in een villa in de bossen van Bosch & Duin. De uitdaging lag in het vertalen van haar voormalige jet-set bestaan in het interieur. Een interieur met een kosmopolitische, luxe, rijke uitstraling, dat doet denken aan een 5 sterren hotel.
Het interieur ontwerp is een pallet van warme en bijzondere materialen geworden, waarbij continu de balans gezocht moest worden tussen de rijke uitstraling en de overdadigheid van texturen. Maar bovenal moest huis leefbaar worden, ook voor de kleine kinderen. Om toch even te kunnen uitpakken met bijzondere materialen, werd voor de volwassenen een eigen domein gecreëerd met slaapkamer, inloopkast en badkamer. Hier werden bijzondere afwerkingen gekozen van royale stoffen, een leren vloer en wanden en bijzonder stukwerk.
In het zwembad worden deze materialen voortgezet. De uitdaging hier lag in het ontwerpen van een wellness ruimte zonder tegelwerk. Tegels vielen namelijk in niet in de smaak bij de opdrachtgevers. Achter de grote schuifdeuren bevindt zich de technische ruimte. De deuren zijn bekleed met leren panelen. Dit leer zien we ook terug op het verhoogde plafond. Door deze zachte afwerking wordt de akoestiek sterk verbeterd in het zwembad.
Binnen=Buiten
Door de ligging van het huis  in de bossen was het voor mij vanzelfsprekend om deze natuur ook naar binnen door te trekken, zo de wellness in. Op deze manier hoef je in de wellness geen seconde van het uitzicht op de bossen te missen.  Het houten terras buiten loopt bij de grote schuifpui door in het hout van de douche ruimte naar het zwembad. Aan de overzijde van het zwembad vindt het terras zijn voortgang naar de overkant. Het touw in het midden maakt de illusie compleet; zal ik het met een grote zwaai redden naar de overkant?
In de wellness ruimte is de stoom cabine voorzien van een fotoprint van een bos in de mist. In combinatie met de stoom in de cabine wordt het beeld nog realistischer. De achterwand van de sauna is voorzien van strookjes oud hout. Deze afwerking loopt ook buiten de sauna door tot achter het relax bed. Hierdoor worden de sauna en de relax ruimte met elkaar verbonden en wordt de sauna geen los element in de ruimte.
De verlichting in de sauna is indirecte LED verlichting onder de banken. De kleur van de verlichting kan worden aangepast naar elke gewenste sfeer.
More pictures and design by Versteegh-Design

donderdag 11 april 2013

Sauna Ontwerp voor VSB Wellness


Cube Sauna Ontwerp




FI-design-sauna-
VSB Wellness is een Nederlands bedrijf in de wellness industrie, van oudsher zijn het de specialisten in het bouwen van custom-made hoogwaardige sauna, VSB staat dan ook voor Vugt Sauna Bouw. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardige partner in de wellness markt  en produceren ze elke wellness behandeling en binnen- en buiten zwembaden. Inmiddels is Versteegh-Design betrokken als ontwerper bij veel wellness projecten, de logische stap was dan ook om een geheel nieuwe sauna ontwerp voor VSB.
De Cube Sauna design door Versteegh-Design
De sauna kenmerk zich door het gebruik van vele latten hout. Het eerste idee voor een nieuwe sauna was dan ook het gebruik van plaat materiaal. Een blokken stramien waar alles op op gebaseerd is in de sauna. Het doorkruist de banken, rugleuningen en zelfs de glasverdeling loopt mee. Het serene lichte hout beperkt zich niet tot de glas wand, maar steekt zelfs iets door, waarna het uiteindelijk stopt tegen de stoere rand van verroest metaal.
De verlichting is een RGB strip, door een speciaal productie proces is deze techniek beschermd tegen water en hitte invloeden van de sauna. Desgewenst kan de sauna gekleurd worden in elke kleur.
De kachel is geheel geïntegreerd is de wand van de sauna.
“Vanaf een schets idee tot de realisatie van de sauna was een leuk proces, waar je eerst met de technisch tekenaars een de sauna tot elk detail wordt uitgetekend. Door de innovatieve vormgeving was het nodig de sauna op een nieuwe manier technisch op te bouwen. Dat heeft wel eens wat discussie in de tekenkamer en uiteindelijk de werkvloer opgeleverd. Soms bouwde de fabriek kleine modellen hoe een hoek of aansluiting zou worden, dit resulteerde weer in nieuwe inzichten om tot weer een betere oplossing te komen. Uiteindelijk is het wel mooi om te zien dat iedereen mee ging denken in de nieuwe visie en hoe dan een schets ontwerp tot leven kwam.”

De Cube sauna heeft een nieuwe frisse uitstraling en neemt afstand van de traditionele Finse sauna’s. Een frisse wind in de saunamarkt.
De Cube werd voor het eerst getoond op de Batibouw beurs in België. De presentatie van de Cube werd beloond met een Batibouw Design Award Nominatie en was een succes op de VSB Wellness stand.